Blended Learning

NTI Zakelijk hanteert het unieke Blended Learning-leerconcept. Blended Learning combineert de voordelen van zelfstudie, contactonderwijs en begeleiding via een digitale leeromgeving (e-learning). Uw medewerkers en u profiteren van een optimale combinatie van individuele leerroutes, sociale contacten en een moderne leeromgeving. Flexibel studeren staat daardoor centraal bij NTI Zakelijk.

De voordelen van afstandonderwijs

Uw medewerker kan zich ieder gewenst moment van het jaar aanmelden voor een opleiding van NTI Zakelijk. Na aanmelding heeft de student het studiepakket binnen enkele dagen in huis. Het lesmateriaal is speciaal ontwikkeld voor zelfstudie. Zo bevat het lespakket onder andere boeken, cd’s, dvd’s en cd-roms die uw medewerkers helpen bij het studeren. Het voordeel van studeren via afstandonderwijs is dat uw medewerker zelf bepaalt wanneer en waar hij of zij studeert. Hierdoor is de studie optimaal te combineren met een baan en gaat studeren niet ten koste van het werk. Gedurende de studie staat uw medewerker er niet alleen voor. Zowel een persoonlijke mentor als docenten uit het werkveld staan paraat om uw medewerker te begeleiden. Een persoonlijke mentor is er voor het beantwoorden van alle niet-inhoudelijke studievragen.

De voordelen van e-learning

Elke student van het NTI krijgt gedurende zijn of haar opleiding toegang tot de digitale leeromgeving van het NTI: StudentenNet+. De digitale leeromgeving biedt inhoudelijke informatie over de studie. Zo vindt uw medewerker hier onder andere studiehandleidingen, huiswerkopdrachten, zelfstudieopdrachten, maar ook behaalde cijfers en een forum. Op het forum kunnen vragen worden gesteld aan docenten en medestudenten. Hierdoor is studeren niet alleen leerzaam, maar ook uiterst flexibel.

De voordelen van klassikaal onderwijs

Bij een groot aantal opleidingen maken startdagen, praktijkdagen en –trainingen, workshops en examentrainingen onderdeel uit van de opleiding. In overleg met NTI Zakelijk kan het aantal klassikale momenten worden bepaald. Tijdens deze interactieve onderwijsmomenten gaat de lesstof meer voor leven voor uw medewerker. Uw medewerker heeft daarnaast ook de gelegenheid om vragen te stellen en hij of zij komt in gesprek met medestudenten en docenten. Een aantal klassikale onderwijsmomenten binnen de opleiding wordt door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren.

Blended Learning-onderwijssysteem